Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Kinesisk yam - Dioscorea batatas
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Klatrer fra Kina som blir over 4 meter høy. Produserer spiselige underjordiske røtter som kan høstes hele året. Produserer også spiselige luftknoller på bladaksene som er ca 1 cm i diameter som kan høstes på seinsommeren og høsten. Både rot og knoll kan spises kokt, fritert og bakt - og har en svært god smak og konsistens som minner om potet. Nært beslektet med søtpoteten. Har svært lang lagringstid.
Bør plantes på sørsiden av en stor busk den kan klatre opp på. Røttene kan være vanskelige å høste fordi de blir svært lange og kan grav seg dypt ned. Lettest å få til i løs jord uten andre røtter.
Formering av kinesisk yam
: Lett: Noe vanskelig
: Svært vanskelig
Frø : Spirer normalt etter 1-3 uker.
Deling : Deling av rotknoller med skudd på 5 - 10 cm. Deling av luftknoller på seinsommeren tidlig høst. Dekkes med 1 cm jord, hold unna gnagere. Spirer påfølgende vår, og kan plantes ut på sommeren.